We’re all just walking each other home

Ram Dass

Fréderique – mijn ontdekkingsreis

Veel te lang heb ik mijzelf staande gehouden in rollen die niet bij mij pasten. Vijf jaar als advocaat en daarna nog twee jaar als opleidingsmanager bij een commerciële onderwijsinstelling. Ik leefde andermans verhaal en raakte steeds verder van mijzelf verwijderd, werd daardoor onzeker, kon niet meer genieten van leuke dingen en voelde me soms heel eenzaam, zelfs in gezelschap. Iedereen leek alles maar aan te kunnen, terwijl ik doodop was. Tijd voor ontspannen had ik alleen niet. Elk weekend was vol gepland met sociale activiteiten, sporten en vaak ook weer… werk.

Uiteindelijk belandde ik eind 2016 op de bank, door de combinatie van chronisch slaapgebrek (na mijn eerste bevalling) en het al jarenlang niet happy zijn in mijn werk. Op dat moment was ik even totaal de kluts kwijt en ik had geen idee waar het heen moest. De diagnose ‘depressie’ maakte het ook allemaal niet beter, maar deze periode heeft uiteindelijk – zoals je wel vaker hoort – voor een doorbraak gezorgd.

In de periode dat ik thuis zat, besloot ik te doen waar ik al zo lang over droomde: weer gaan studeren. Ik begon heel enthousiast aan een deeltijdopleiding Voeding & Diëtetiek, werkte een paar maanden als voedingsassistent in het ziekenhuis, volgde nog een andere opleiding tot online leefstijlcoach en coachte in de avonduren tientallen mensen. Dit allemaal terwijl we weer maanden gebroken nachten hadden na de geboorte van ons tweede kindje. Geen idee hoe ik het allemaal deed, maar dat was ook meteen het probleem. Ik was opnieuw flink en te lang over mijn grenzen gegaan.

Volg mij op Social Media:

Fréderique: “Er mocht blijkbaar nog meer anders en dat is gebeurd”

Daarvoor moest ik wel naar binnen keren, zo’n ongrijpbare term waar het in yogalessen en self-help boeken altijd over gaat. In ieder geval moest ik uit mijn hoofd, meer voelen en luisteren naar mijn lichaam. Maar, hoe doe je dat dan, dacht ik? Naar mijn lichaam luisteren en mijn hart openen? HOE dan?

Na ontelbare uren zelfstudie, webinars, podcasts, online programma’s, coachtrajecten, healingsessies en plantmedicijnreizen vond ik de sleutel. Op papier was het zo simpel. Heel bewust begon ik met het creëren van meer tijd voor mijzelf. Het liefst in stilte, door yoga en meditatie, maar later ook door mijn angsten, overtuigingen, emoties en triggers te onderzoeken. Door het inner work te doen, ook weer zo’n mooie term.

Toch geloof ik sindsdien oprecht dat alle antwoorden al in ons zitten. We zien of horen ze alleen niet door alle afleiding die er is. Juiste in stilte komen die antwoorden uit de diepte opborrelen, zoals het idee om Voeding & Diëtetiek in te ruilen voor een coachopleiding. In eerste instantie verklaarde ik mijzelf voor gék, maar toen moest ik denken aan een bijzondere yogales met het thema ‘follow the pleasure’. Het idee was niets forceren, alleen doen wat goed voelt. Ineens viel het kwartje en dat zinnetje heeft mij niet meer losgelaten.

Of dit allemaal makkelijk is? Nee, zeker niet! Het was eng, het ís eng, licht schijnen op het donker en luisteren naar wat mijn hart mij ingeeft. Juist ook als dat op het eerste gezicht onlogisch lijkt. Het is oncomfortabel, confronterend en soms zelfs pijnlijk. Tegelijkertijd voelt het ook zo goed, daarom gun ik iedereen dat gevoel. Niet langer ploeteren, maar jezelf omarmen en je dromen najagen. Er is meer mogelijk dan je denkt, dus ik sta je met liefde bij in dat proces!

Holistische Coachopleiding

Coaching aan de hand van een holistisch model, waarbij zowel lichaam, ziel als geest worden aangesproken.

Naast cognitieve tools, ligt de nadruk met name op methoden en technieken waarmee op emotioneel en energetisch niveau blokkades worden opgespoord en opgeheven.

Mindfulness (MBSR)

Mindfulness is wetenschappelijk effectief bewezen bij stress, stressgerelateerde klachten, piekeren, perfectionisme en gejaagdheid.

Onderwerpen van de training: beheersen van emoties, afstand nemen van negatieve gedachten, inzicht in de manier waarop je met jezelf omgaat.

Reiki 1&2 (Usui Shiki Ryoho)

Reiki is de universele energie die altijd in overvloed aanwezig is en helend werkt op zowel lichamelijk, geestelijk als emotioneel niveau.

Door een Reiki behandeling stroomt de energie weer vrij, zonder blokkades, door het lichaam. Het werkt helend en zorgt voor rust en ontspanning.

Kundalini Yoga Teacher Training level 1

Kundalini is de levensenergie die ligt opgeslagen in het lichaam als een ‘slapende slang’.

Als de Kundalini energie wordt ontwaakt door de combinatie van dynamische houdingen, krachtige ademhalingstechnieken, mantra’s en meditaties, stijgt deze door de chakra’s omhoog naar de kruin. Dit gaat gepaard met een verhoogd bewustzijn en heling op zowel lichamelijk, emotioneel, mentaal als spiritueel niveau. 

Kundalini Yoga Coaching level 1&2

(Spirituele) coaching aan de hand van yogische technieken, zoals pranayama (ademhaling), asana (lichaamshoudingen), meditatie en tantrische numerologie,.

Het gebruik van deze technieken stelt je in staat om beperkende gedachten/ overtuigingen te overwinnen en lichamelijke, emotionele, mentale en spirtuele blokkades te doorbreken. Het resultaat is dat jij precies weet wie je bent en jouw volledige potentieel kunt gaan leven. 

Kundalini Reiki Master

Kundalini Reiki is een aanvulling op Usui Reiki en ontleent haar kracht aan de natuurlijke Kundalini energie die we in ons bekkensysteem dragen. Bij Kundalini Reiki komt de aardse energie via je wortelchakra je energiekanaal binnen en verlaat weer via het kruinchakra je lichaam. Bij andere healingsvormen is dat andersom.

Een behandeling met Kundalini Reiki zorgt voor eenlijnigheid van de chakra’s, voor  energetische reiniging en het geeft je persoonlijke energie een boost.

Wat andere vrouwen zeggen?

Fréderique heeft een luisterend oor en is fijn om mee te praten. Niets is gek, niets is raar. Fréderique heeft een fijne kijk op het leven wat mij goede inzichten gaf. Ze heeft mij meer inzicht in mijzelf gegeven, wat mij kracht geeft om dingen aan te pakken.

Lieke van Dommelen

Ben jij ook klaar om je zelf te ont-dekken?

Klaar om op zoek te gaan naar jouw waarheid? Klaar om een authentiek leven te leiden, waarin jij mag zijn wie je in essentie bent?